Τετάρτη, Σεπτέμβριος 18, 2024
Text Size
Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

SY4A ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ AEGEAN V.H.F CONTEST 2007

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου 2007 στη θέση «Ελατάκος» με υψόμετρο 1.453 μ. και Grid Locator KM09uf , δίπλα στο ορειβατικό καταφύγιο του Δήμου Νεβρόπολης, με θέα την πανέμορφη λίμνη του Νικολάου Πλαστήρα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ετήσιο AEGEAN V.H.F CONTEST με τη συμμετοχή των ραδιοερασιτεχνών της ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Μετά από όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες και ενέργειες, που εντάθηκαν την τελευταία εβδομάδα, το πρωί του Σαββάτου, τα μέλη της αποστολής, με τρία οχήματα, προσέγγισαν στο σημείο της εκδήλωσης και με συντονισμένες κινήσεις διαμόρφωσαν μία ολοκληρωμένη κατασκήνωση για την ομάδα του SY4A (το ειδικό διακριτικό που παραχώρησε το αρμόδιο τμήμα αδειών του Υπ.Μ.Ε. , μετά από αντίστοιχο αίτημά μας). Εγκαταστάθηκαν συνολικά δύο κεραίες εκπομπής, μία Cushcraft 13B2 σε οριζόντια πόλωση πάνω σε ένα ρότορα 650 της Yaesu και μία Diamond X510 σε κάθετη πόλωση για FM mode, δύο μηχανήματα εκπομπής, ένα Kenwood TS-2000 και ένα Icom 706 MKIIG με τον απαραίτητο βοηθητικό εξοπλισμό (όλα τα παραπάνω αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του Συλλόγου μας) και δημιουργήθηκε έτσι στην κυριολεξία ένα υπαίθριο σημείο εκπομπής. Ως πηγές ενέργειας χρησιμοποιήθηκαν ένα ηλιακό πάνελ 85W, ένας συσσωρευτής 260Ah και δύο βενζινογεννήτριες ισχύος, απολύτως απαραίτητες για την τροφοδοσία των μηχανημάτων και του φωτισμού κατά τη διάρκεια της νύκτας στο χώρο της κατασκήνωσης. Τον εξοπλισμό ολοκλήρωναν οι φορητοί Η/Υ με το λογισμικό για το VHF Contest, ο κινητός Αναμεταδότης Εκτάκτων Αναγκών του Συλλόγου με τις μονάδες GPS συνδεδεμένος με το δίκτυο APRS και αρκετά ακόμη βοηθητικά συστήματα.
Οι επαφές στα 2 μέτρα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου με το ειδικό διακριτικό SY4A και συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής με μικρά μόνο διαλείμματα για ξεκούραση και φαγητό. Κατά τη διάρκεια του διήμερου διαγωνισμού, μέλη του συλλόγου μας με φίλους τους αλλά και αρκετοί επισκέπτες, ανέβηκαν στην θέση της εκδήλωσης για να δουν από κοντά και να απολαύσουν το μαγευτικό και ήρεμο τοπίο και παράλληλα να γνωρίσουν την ξεχωριστή αυτή ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα.
Οι ανταποκρίσεις ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες με σταθμούς από όλες σχεδόν τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Τουρκία και την Σερβία. Μικρή η συμμετοχή από τα νησιά του Αιγαίου, πρωτοπόρες όπως πάντα η Κρήτη, η Σάμος, η Λέσβος και μόνη η Λευκάδα από τα Ιόνια νησιά. Απόντες οι Δωδεκανήσιοι, κουρασμένοι όπως ακούσαμε από άλλες ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες, φτωχή γενικά η συμμετοχή από το Λεκανοπέδιο και την SV1 περιοχή (οι περισσότεροι μάλλον προτίμησαν τις παραλίες λόγω της ζέστης). Αρκετοί οι νεότεροι σταθμοί που ανταποκρίθηκαν για πρώτη φορά στο AEGEAN VHF Contest, όχι όμως τόσοι σε αναλογία όσα τα νέα διακριτικά που αποκτώνται σε κάθε εξεταστική περίοδο.
Οι ελληνικοί σταθμοί που ανέβηκαν στις κορυφές και έδωσαν για μία ακόμη φορά βροντερά το παρόν καλώντας CQ στο AEGEAN VHF CONTEST και καταγράφηκαν στο ημερολόγιο του SY4A (η σειρά αναφοράς είναι τυχαία) ήταν οι εξής: ο SV3GKE/8 ο Μιχάλης από την κορυφή της Λευκάδας , ο Γιάννης με το ειδικό διακριτικό SX1AK από τον Άγιο Κωνσταντίνο, το J42LEK από τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων, το J42EOD από την ομάδα των ραδιοερασιτεχνών της Ε.Ο.Δ., ο SV8DBW ο Χρήστος, που πάντα δίνει το παρόν, από το Πλωμάρι της Λέσβου, ο SV2CNE ο Γιώργος από την Ολυμπιακή Ακτή της Κατερίνης, ο SV9GPV ο Γιώργος από το Ρέθυμνο (το είχε βάλει σκοπό να πάρει πάλι πρωτιά), ο SV9CVY ο Μιχάλης επίσης από το Ρέθυμνο της Κρήτης, ο SV4CDB ο Σπύρος από τις Αγριόλευκες του Πηλίου (σε ένα από τα σημεία που γλίτωσαν από το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς), ο SV2DCD ο Λεωνίδας από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα που σάρωνε όποιον σταθμό εξέπεμπε από το Βορρά, ο SV1CDN ο Διονύσης από τον Κιθαιρώνα , ο SV7DHO ο Κώστας από το Παγγαίο όρος της Δράμας, ο SV3CYM ο Γιάννης από την Πάτρα, ο SV1CNY/qrp ο Αδάμος από τον Κιθαιρώνα και από τη Σάμο η ομάδα του SX8A με επικεφαλής τον Βασίλη SV8CYV.
Πολύτιμες συμβουλές και πόντους μας έδωσαν οι παρακάτω σταθμοί: ο SV2JL ο Φώτης από τη Θεσσαλονίκη, ο SV1BTR ο Δημήτρης από το EME/QTH , ο SV4KB ο αειθαλής Δημοσθένης από τα Φάρσαλα που αγωνιούσε και για την QSL κάρτα, ο SV2KD ο Γιώργος από τη Βέροια και ο SV2ASP/A ο Γέρων Απολλώ από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους. Στον αέρα περιστασιακά παρόντες και αρκετοί ακόμη ελληνικοί σταθμοί που γνώριζαν για την εκδήλωση ή άκουγαν για πρώτη φορά στα 2m Simplex περίεργες φωνές σε FM και ανταποκρίθηκαν δίνοντας πολύτιμους πόντους σε πολλούς από τους διαγωνιζόμενους.
Για την ιστορία, το AEGEAN VHF CONTEST, ο διαγωνισμός που με την ευθύνη μελών του AEGEAN DX GROUP, έχει γίνει θεσμός και μεγάλο event για τη χώρα μας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, έχει 48ωρη διάρκεια και αφορά στην ενεργοποίηση των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο και την μεταξύ τους επικοινωνία στην ζώνη των V.H.F. (2 και 6 μέτρα) με σκοπό την επίτευξη πολλών επαφών και την κάλυψη μακρινών αποστάσεων για την μεγαλύτερη κατά το δυνατό βαθμολογία (σκορ) ανά κατηγορία του διαγωνισμού. Στην φετινή ομάδα του SY4A από την Ραδιολέσχη Καρδίτσας συμμετείχαν και βοήθησαν συνολικά οι εξής συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες:
ο SV4GEO Δημήτρης, ο SW4GEG Παναγιώτης, ο SV4GEC Ανδρέας, ο SW4IMO Μάκης, ο SW4IMT Δημήτρης, ο SV4IMA Σπύρος, ο SV4GDE Δημήτρης, ο SW4JEH Θανάσης, ο SV4IMB Αποστόλης και η ΧYL Θώμη. Συντονιστής της αποστολής ήταν ο SV4DDK Δημήτρης.
Οι καθιερωμένες QSL κάρτες, αφού τυπωθούν, θα σταλούν αμέσως και απευθείας (direct) σε όλους τους σταθμούς που ανταποκρίθηκαν στο ειδικό διακριτικό μας. Περιμένουνε και τις δικές σας QSL κάρτες στην διεύθυνσή μας (Ταχυδρομική θυρίδα Τ.Θ. 87 43100 Καρδίτσα) ή από κοντά στην επόμενή μας συνάντηση στο HAMFEST της Λάρισας στις 9 Σεπτεμβρίου 2007 όπου και θα είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη φορά να σας υποδεχτούμε στο περίπτερό μας στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής Παδιοερασιτεχνικής γιορτής.
Με χαρά επίσης θα ακούσουμε και θα καταγράψουμε ελληνικές συμμετοχές στο καθιερωμένο ετήσιο FIELD DAY 2007 το Σαββατοκύριακο στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα λάβουμε μέρος συλλογικά με το ειδικό διακριτικό SY4FD, σε συνθήκες εκστρατείας, από σημείο της οροσειράς των Αγράφων με θέα από ψηλά το μαγευτικό τοπίο της λίμνης του Ν. Πλαστήρα.
Στο σημείο αυτό θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι τοπικοί φορείς, ο Δασάρχης Καρδίτσας κ. Καραμαγκιόλας και ο Δήμαρχος της Νεβρόπολης κ. Παπαντώνης για την κατά το δυνατό βελτίωση της βατότητας και την απομάκρυνση των εμποδίων από τον δασικό δρόμο που οδηγεί επάνω στο ορειβαστικό καταφύγιο και στο χώρο της εκδήλωσης. Τους ευχαριστούμε θερμά καθώς επίσης και τους διοργανωτές του θεσμού και βέβαια τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας (την ομάδα του SY4A) που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Για να δείτε τις επαφές (QSO LIST) κάντε κλικ εδώ